2007-07-06

Proti stresu krok za krokem (malá recenze)

Kdysi dávno, když předkové Homo Sapiens žili na savanách a jejich organismus musel být schopen kdykoli a bleskově sebrat síly pro boj nebo útěk, byla stresová reakce perfektně fungujícím ochranným prostředkem. Dnes bychom potřebovali něco trochu jinak nastaveného, protože skutečná fyzická nebezpečí se sice v našem životě stále objevují, ale jsou spíše v menšině. O to víc je těch nebezpečí, která se formují jen v našich myšlenkách. Proto je kniha o stresu dobrým čtením téměř pro každého.

V knize Proti stresu krok za krokem od Jána Praška a Hany Praškové (vydala Grada, 3. dotisk, 2006) se dovíte, jak stresová reakce probíhá, jak si sami dokážeme stres vyrábět i udržovat. A samozřejmě se i dozvíte, jak si od stresu pomoci, ať už relaxací, duševním i fyzickým cvičením.

Dobrý dojem z obsahu kazí zpracování knihy. Zvlášť z druhé poloviny mám dojem, že se hodně spěchalo. Objevují se gramatické chyby, stránky 161 až 164 jsou v knize dvakrát. Nechápu, vždyť jde už o třetí dotisk. Že by si Grada nemohla dovolit korektora?

Sečteno a podtrženo: Velmi zajímavý a užitečný obsah, záporné body za chyby v provedení. Celkem řekněme 3.5 hvězdičky z pěti a mé doporučení - kniha stojí za přečtení.

Žádné komentáře: